Yaşam Sevinçlerimiz

Yaşam Sevinçlerimiz

Günümüzde yoğun koşturma stres iş rutin yaşam koşulları derken, arada nefes almak için kendimizi dinlememiz gerektiği hatta kabuğa çekilme gibi bir döneme girilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Bu ne kadar mümkün bilinmez hayat şartları bizleri oradan oraya savururken durup dinlenmeye fırsat bulabiliyormuyuz ? yada hiç bu fikir aklımıza geliyor mu? Sanmıyorum bu nedenle insanların belli başlı ihtiyaçlarını kendilerine ayıracakları zamanın içerisine sıkıştırmaları gerekmektedir.

Örneğin evlerini otel gibi kullanmaları onların daha çok bunalmalarına yaşam alanlarında keyifli ve konforlu zaman geçiremedikleri için stres dolu bir akşam geçirmelerine sebep Oluyor. Her şeyden Önce İnsanın uyuduğu alanın son derece negatif enerjiden arınmış rahat kendi zevkine uygun tasarlanmış olması gerekiyor.

Örneğin İnegöl Mobilya Yatak Odası Takımı seçerken odanızın ölçülerini baz alarak seçimler yapmanız tüm gecenizi geçirdiğiniz alanının mobilya ile sıkış tıkış olmadan rahatça hareket özgürlüğü sağlayan alanlar olarak tasarlanmalıdır.

Web tasarım firmasında çalışan biri olarak görselliğin insan hayatındaki algısına kattıklarının normal insanlardan bir tık daha farkında olduğumu zannediyorum mesleki deformasyonda diyebiliriz. Mimarlarda bu algının öneminin farkındadırlar. İnsan Kendi zevkine göre tasarlanmış hele ki ince detaylar içeren şık ortamlarda normalden daha fazla performans sahibi olabiliyor.

Görüntü bir mekan alan bu cafe restaurant veya bir iş yeri yada tüm zamanımızı geçirdiğimiz evimiz olsun tüm algıları değiştirmeye yardımcı oluyor. Yani bir alan ile ilgili fikirleriniz orayı gördüğünüz ilk 20 saniyede gelişiyor. İnsanlar bunun  için birbirleri ile yarış halinde en iyisi benim olsun daha iyisi hep daha iyi derken savaşlar çıkmakta , aslında insan en çok kendisi ile yarışmakta farkında olmadan ezilmekte.

Genç yaşlı demeden herkes yarış halinde en kötüsü de kimsenin bunun farkında olmayışı. hayatta her insanın gayesi olmalı geleceği kariyeri hayatı gibi bunları belli bir plan dahilinde yürütmek bazen imkansız gibi gözükse de Başlamak bitirmenin yarısıdır aslında.

Statüler hayatımızı o denli etkiliyor ki Örneğin kimse sanayide Lastik tamircisi olmak istemiyor ama arabanız bozulduğunda ilk koştuğunuz yer orası değil mi ? yada kimse salaş bir balıkçıda çalışmak için okumaz ancak kafamızı dağıtmak için gittiğimiz en gözde yerdir.

Hep yüksekleri isteriz ancak alçakları hiç bir zaman göremiyoruzdur ne enterasan öyle değil mi ? Yeni bir hayat kurulumu kolay değil insanı yıpratıyor her şeye sıfırdan başlamak sıfırdan ayaklarının üzerinde durmak savaşmak hiç kolay değil hem psikolojik hem fiziksel olarak tüm bunlara katlanabilmek ve dim dik durabilmek zor elbette.

Yine umutları mutlulukları olmalı insanın yaşadığı alanı güzelleştirmeli ufak detaylar ile kendinden esintiler vermeli huzur verdiği renkleri etrafında barındırmalı sıkıcı ofis hayatını renklendirmeli bir gün yalnızca yoğun temponun arasında bir gün kendine ayırmalı.

Dinlenmeli, neresi huzur veriyorsa orada hayat bulmalı ben maviyi seviyorum mesela hem yaşam alanlarımda hemde deniz kenarında maviyi görmek benim içimin huzur dolması için yetiyor da artıyor kendinize huzur dolu anlar yaratmak tamamı ile sizin elinizde aslında anlatılmak istenen huzuru nerede aradığınız.

İnsanlar doğru seçimler yapmalı doğru kararlar veremese de sonuçlarını katlanabilmeli dim dik durup önüne bakmalı bu tesadüf değil seçimlerimizi kendimiz yaratırız ihtiyacımız olan biraz destek.

İnsanların yaşam alanları ofis ortamları veya her nerede zaman geçiriyorsa orasının ortamı tün günlük enerji düzeyini etkileyecek bir dolu etken ile çevrilidir. Bu nedenle her ne olursa olsun yaşamınız sevinç huzur ve mutluluklar ile dolu olsun..

 

iofir