Aile Hayatımızın Herşeyidir

Aile Hayatımızın Herşeyidir

Aile bireyleri hayat boyu yanımızda olan en değerli kişilerdir. Annem, babam, kardeşlerim hayatımdaki en büyük şansım. Bir insan için en önemli şey her daim yanında olacak kişilerin olmasıdır. Gülerken, ağlarken, eğlenirken kısacası hayatın her anında daima yanımızdadır. Annem Bursa Ceza Avukatı olduğu için ben kardeşlerimle birlikte İstanbul’da kalıyorum. Kardeşlerimle bir anne gibi ilgileniyorum ve eğitimlerine destek olmaya çalışıyorum. Kız kardeşim tıp fakültesinde okuyor, erkek kardeşim ise polis meslek yüksek okulunda öğrenci. Kız kardeşim bize yük olmak istemediği için bir Çimstone ürünleri satan firmada satış temsilcisi olarak çalışıyor. Kardeşlerim benim gözümün nuru, hayatımın en değerlileri. Bu yüzden her şey istedikleri gibi olsun diye çok çalışıp çabalıyorum. Annem ve babam da yine aynı şekilde sürekli destek oluyorlar. Babam; Nervürlü Çelik Ankara firmasının sahibi olduğu için ara ara Ankara’ya gidip işlerin genel kontrollerini yapıp Bursa’ya gidiyor.

Aslında hayalim hep bir arada yaşamaktı. Fakat bir yolda ilerlemek için elimizi taşın altına koymamız gerek. En iyi şekilde eğitim alabilmek, kariyer hayatlarımızda ilerleyebilmek için buna mecburuz. Ama aile büyüklerimiz tarafından çok sevildiğimizi biliyoruz. Hafta sonu kardeşlerimle birlikte annemi ve babamı ziyarete gidiyoruz. Annemin ve babamın nasıl bir tesadüfse doğum günleri 10 Nisan. Bizde kardeşlerimizle bu güne çok önem veririz ve o gün çifte kutlama yaparız. Erkek kardeşim polis okulunda okuyor ve annemlerin doğu günü ile polis bayramının aynı gün olması sebebiyle bu yıl daha büyük bir kutlama yapacaktık. 10 Nisan’ın cumartesi gününe gelmiş olması bizim için büyük bir şanstı. Fakat telefonda annem ve babamla konuşup bu yıl gelemeyeceğiz. İşler ve eğitimler çok yoğun ve zorlu bir süreçteyiz dedik ve bizden beklentilerini kesmelerini sağladık. Aslında erkek kardeşim Bakırköy Kiralık Araç ofisinden araba kiralayıp bizi Bursa’ya götürecekti. Biz sırf onlara sürpriz yapmak ve mutlu etmek için böyle bir karar verdik. Neyse ki çok geçmeden kardeşim arabayı kiraladı. Sabahın erken saatlerinde Bursa’ya gitmek üzere yola çıktık. Bursa’ya gittik ve evde hazırladıklarımızı da elimize alıp, pastamızın mumlarını yakıp kapıyı çaldık. Annemin mutfakta olduğu için kapıyı açamayacağını düşünen babam kapıya gelince annemde gelmiş ve birlikte kapıyı açtılar. Karşılarında bizi görünce sevinçten çığlık attılar. Belli ki gelemeyeceğiz dememize üzülmüşler ve bize bunu fark ettirmemişler. İçeri girdik ve pastamızı kesip afiyetle yedik. Sohbet muhabbet derken güzel bir gün geçirdik. Araba kiraladığımız için ertesi gün gitmemiz daha kolay olacaktı. Akşam ailemle birlikte Bursa’da gezmeye başladık. Odun ateşinde pişmiş Türk kahvesini yudumlarken muhteşem Bursa manzarasına da dalıp duruyoruz. Çok geç olmadan eve geçtik. Annemle ve babamla daha çok vakit geçirmek isterdik fakat haftanın yorgunluğu ağır basmıştı ve uyuya kalmıştık. Sabah annem kahvaltı hazırlamış ve hepimizi uyandırmıştı. Bizde elimizi yüzümüzü yıkayıp masaya geçtik. Masada aklınıza gelebilecek her şey vardı. Canım annem hepimizin sevdiği şeyleri yapmış. Kardeşlerimle damak tatlarımız o kadar farklı ki annem belli ki yapmak için çok uğraşmıştı. Biz ailece güzel bir kahvaltı yaptık ve İstanbul’a dönmek üzere yola koyulduk.

İnsan üzülüyor canının diğer yarısını orada bırakmaya. Ama mecburuz. Özellikle de ben mecburum. Kardeşlerime destek olmak için, onların yanında güçlü olmak için dayanmaya mecburdum. Daha öncede dediğim gibi kardeşlerim benim her şeyim. Onlar için en iyi şeylerin olması çok önemli. Zaman aslında öyle çabuk geçiyor ki kardeşlerim okullarından mezun oldular. Kız kardeşim Ordu’da bir hastanede doktor olarak göreve başladı, erkek kardeşim ise Gaziantep’e Özel Harekat Polisi olarak atandı. Bu benim için hem acı hemde tatlı bir sevinçti. Hayatlarında en çok istedikleri mesleklerde çalışmaları beni mutlu ediyordu ki tek üzüldüğüm nokta kardeşlerimden uzakta olmaktı. Ailemle görüşüp onların yanına taşınmak istediğimi söyledim. Onlarda bu duruma çok sevindiler. Adı Kocaeli Güven nakliyat firması olan bir firma ile görüşüp eşyalarımın Bursa’ya taşınmasını istedim. Uygun bir fiyatta anlaştık ve nakliye firması eşyalarımı paketlemek ve taşımak için geldi. Eşyalarımın bazıları merdivenlerden sığmadığı için daha önceden de olduğu gibi binaya yük asansörü kurup, eşyalarımın taşınmasını sağladılar. Üzülüyordum, o evde kardeşlerimle çok anılarım vardı. Hepsi aklımda silinmedi ama yine de insan bir garip oluyor. Eşyalarımın taşınmasından sonra bende Bursa’ya yola çıktım mesleğim avukatlığa annemin yanında devam etmeye başladım. Sürekli kardeşlerim geliyor, görüşüyoruz. Her şey çok güzel, onlar mutlu bende onların mutluluğu ile mutlu oluyorum.

Tüm hayallerime kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir tek evlenme hayalim kaldır. Düğünümü de İslami Düğün Organizasyonu firmaları aracılığıyla yapmak en güzel hayallerimden biri.

iofir